Jump to content
Eternal Lands Official Forums
Entropy

New engine test, part 2

Recommended Posts

The instructions are the same, file name is the same, please redownload it and retest, and let me know if it solved your problems, if it didn't solve your problems, if everything is fine, or if there are other issues

 

First, please only try it if you understand what I am going to say and can read and understand English.

 

Steps:

Download it from here: http://www.eternal-lands.com/map_viewer_release_1.zip

Unzip it in a NEW directory, do NOT put it in your EL directory. Make sure you have permissions to read/write from there.

Depending on your OS, run the program (if you are on linux, change the binary permisisons).

 

Please report any problems, along with the system specs and the FPS you get.

There are a few known problems that should NOT be reported:

1. Many objects have bad normals, and the light is weird.

2. When moving the camera, sometimes the ground tiles in the distance will apear different than those close by.

3. Some objects that should not be transparent are transparent.

4. Some objects, especially ground objects, have black/dark edges.

5. The water is black.

6. On windows, the program always crashes on exit.

 

Keys and usage:

RMB rotates the camera.

Scroll wheel moves the camera back and forth, keeping the alt key pressed increases the speed.

LMB moves the camera.

N toggles between night and day.

To change the maps, you can try F1 (previous map) and F2 (next map). However, right now it crashes when you try to change to a map before Isla Prima. Should work now.

You can also change the maps by editing the configuration file and edit the line: map = Isla_Prima

You can use any map file name, such as:

map = cave1.elm

 

Have fun testing, and please remember to report any problems that I did not mention, plus the frame rate and system specs, and the OS used.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The more I zoom in, the less I see. Only through the day though. Works nice at night. I was in full view of IP.

 

Windows XP SP3, GeForce 6800GT, around 38 FPS, but regular EL is running in the background. Around 50 FPS

when I turned EL off.

 

warning.log

Can`t use alpha to coverage without anti-aliasing.
Edited by RomanHD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Runtime error here.

 

Win XP SP3, Intel Core 2 Duo, Mobile Intel 945 Express graphics

 

debug.log

[engine\source\gpuprogram.cpp:210] ARB st_vertex program 'shader/extended-material/vertex_lighting.vert' instances: 13
[map_viewer\main.cpp:236] EXTENDED EXCEPTION(5:opengl_error) at file 'engine\source\gpuprogram.cpp' in function 'eternal_lands::GpuProgram::build' line 236: ARB st_vertex program 'shader/extended-material/vertex_lighting.vert' error 'Error, line 139: invalid param binding.
Error, line 139: incorrect array length, 123 != 1.
Error, line 181: invalid source register.
Error, line 202: invalid source register.
Error, line 203: invalid source register.
Error, line 204: invalid source register.
Error, line 205: invalid source register.
' at position 7780.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The updated version works (it was exiting before after loading the map). Performance is 13-15 fps, with a concurrent EL running (but minimized and in console mode). The near clipping plane seems wrong, but maybe I'm misinterpreting the effect. As I zoom in, many polygons just disappear.

 

Schermata-Isla_Primafps136585-a.png

 

Machine data

CPU: Intel Pentium M 740 1.73GHz

video: nVidia Corporation GeForce Go 6200 TurboCache (rev a1)

OpenGL Version: 2.1.0 NVIDIA 97.55

Share this post


Link to post
Share on other sites

Runtime error...

 

last few lines from debug below (using the HP Laptop w/nvidia see siggy)

 

[engine\source\gpuprogram.cpp:256] ARB st_vertex program 'shader/extended-material/vertex_lighting.vert' build ends.

[engine\source\filesystem.cpp:42] Loading file 'shader/extended-material/vertex_lighting.frag'.

[engine\source\filesystem.cpp:46] Checking archive './data.zip'.

[engine\source\filesystem.cpp:50] Loading file 'shader/extended-material/vertex_lighting.frag' in archive './data.zip'.

[engine\source\gpuprogram.cpp:183] ARB st_fragment program 'shader/extended-material/vertex_lighting.frag' build starts.

[map_viewer\main.cpp:236] invalid bitset<N> position

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same as before. No Map. Restarts Xserver.

basic_string::_S_construct NULL not valid

I tried using wine and the EXe for windows and ./map.linux.bin. Not sure if it's important, I 64bit Ubuntu.

Edited by popeye

Share this post


Link to post
Share on other sites

It seems to work fine. I get 20-30 fps on big maps and 30-40 fps on small maps.

One problem: everything turns black and disappears once it gets too close to the camera. Medium maps can only fill about half the screen before stuff starts disappearing. Small maps can fill about a quarter of the screen. If I zoom in, everything disappears starting with whatever is closest to the camera.

 

P4 3.0 GHz

1 gig RAM

Geforce 7600 GT 512MB

Ubuntu 8.04.2

Share this post


Link to post
Share on other sites

All i get is a blank window and the phrase "no map"

System is OpenSuse11,

running on AMD athlonxp2000+ cpu

graphics reported as: "radeon 8500 AIW DV edition"

 

Here are the last few lines from my degug.log:

 

[engine/source/filesystem.cpp:42] Loading file 'shader/extended-material/transparent_shadow_caster.frag'.

[engine/source/filesystem.cpp:46] Checking archive './data.zip'.

[engine/source/filesystem.cpp:50] Loading file 'shader/extended-material/transparent_shadow_caster.frag' in archive './data.zip'.

[engine/source/gpuprogram.cpp:183] ARB st_fragment program 'shader/extended-material/transparent_shadow_caster.frag' build starts.

[map_viewer/main.cpp:236] EXTENDED EXCEPTION(5:opengl_error) at file 'engine/source/gpuprogram.cpp' in function 'build' line 189: invalid enumerant

Share this post


Link to post
Share on other sites

That fixed me up no problem. Seems to run fine startup and exit.

 

Vid: nVidia GeForce 8500 GT 512MB - driver ver: 173.14.12 (OpenGL 2.1.2)

OS: Ubuntu Intrepid (also Linux Mint (Ubuntu Intrepid based), SuSe SLED 10, Knoppix, and Puppy all seem to work just fine running right off the server.)

Proc: AMD Athlon 2GHz

RAM: 2GB

 

Getting current FPS of: between 42-44

 

 

As stated the lighting is weird. Not sure what you meant, but just in case - - in my instance the lighting was very dim during daytime, and nearly blackout at night aside from the lamp posts.

Otherwise works like a charm even when I changed resolutions in the config to 1280x1024. Map switching did indeed work without a hitch here so no worries.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Still have the same issues as with the first version. Only change is that I have an almost stable 60 fps regardless of zoom and angle.

 

 

Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600) Service Pack 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.080814-1236) Danish (Regional Setting: Danish)

Intel® Core2 CPU 6600 @ 2.40GHz (2 CPUs) 2046MB RAM

DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904) DxDiag Version: 5.03.2600.5512 32bit Unicode

 

NVIDIA GeForce 7950 GT

1920 x 1200 (32 bit) (60Hz) Primary monitor

1280 x 1024 (32 bit) (60Hz) Secondary monitor

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same problem like LabRat described in the other thread:

[map_viewer/main.cpp:236] EXTENDED EXCEPTION(2:item_not_found) at file 'engine/include/resourcemanager.hpp' in function 'get_resource' line 74: Can`t find resource 'extended-material/instanced_transparent_shadow_caster' in ShaderManager.

With the new version i don't have this problem.

 

I looked at a few maps (only F1 works, when pressing F2 it goes one map forward then it's a dead key), at most of them i had 70 to 100 FPS. When i came to some of the Bethel Maps it crashed: (Bethel Caves -> F1 -> Crash)

[engine/source/filesystem.cpp:50] Loading file '2dobjects/ground/dirt3_edges2.2d0' in archive './data.zip'.

[engine/source/filesystem.cpp:42] Loading file '2dobjects/ground/dirt3_edges2.2d0'.

[engine/source/filesystem.cpp:46] Checking archive './data.zip'.

[engine/source/filesystem.cpp:50] Loading file '2dobjects/ground/dirt3_edges2.2d0' in archive './data.zip'.

[engine/source/maploader.cpp:419] Loading 19 lights.

[map_viewer/main.cpp:236] EXTENDED EXCEPTION(2:item_not_found) at file 'engine/include/rstartree.hpp' in function 'remove' line 547: Element 12 is not in the tree.

 

System:

Ubntu 8.10

GeForce 9500 GT

NVIDIA Driver Version: 177.82

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slackware 12.2

glibc version: 2.7

AMD 2X x64

Nvidia GeForce: 7000M

Driver version: 177.82

glxinfo:

direct rendering: Yes

server glx vendor string: NVIDIA Corporation

server glx version string: 1.4

 

It runs fairly good on this low power laptop. FPS is low, but expected. Radu said in channel that my issue is a shader problem. Here are URL's to day and night screenshots on IP:

 

Day: http://s143.photobucket.com/albums/r138/la...mafps667302.png

Night: http://s143.photobucket.com/albums/r138/la...fps667302-1.png

 

I tried it on my workstation loaded with Slackware 12.0, but the glibc version 2.5 wasn't up to date enough.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I unzipped the data files and changed permissions for maps folder: chmod 777 maps

After this it loads blank and shows Ip at the top with some fps. ip1.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dell D830 Latitude

SuSe 11 x64

2.2 Gig Core 2 Duo

vid info in my signature

 

Everything seems to work fine for me. Roughly 20-30 FPS (with el open too) at normal map distances on IP, other maps vary.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Works awsome :icon13:

 

Intel®

Pentium® 4 CPU 2.20GHZ 768MB of ram

Windows XP ftw!

 

ATI Radeon 2400 Series ^^

 

20~ FPS are full range and 35~ at closer :laugh:

 

(Btw day and night is pr0)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same like yesterday on the radeon 9000, XP sp3, 2 GB;

black window (title line is isla prima []fps (and coordinates)) then runtime error

 

[engine\source\gpuprogram.cpp:230] ARB st_vertex program 'shader/extended-material/shadow_caster.vert' info:

[engine\source\gpuprogram.cpp:253] ARB st_vertex program 'shader/extended-material/shadow_caster.vert' parameters: 57

[engine\source\gpuprogram.cpp:256] ARB st_vertex program 'shader/extended-material/shadow_caster.vert' build ends.

[engine\source\filesystem.cpp:42] Loading file 'shader/extended-material/transparent_shadow_caster.frag'.

[engine\source\filesystem.cpp:46] Checking archive './data.zip'.

[engine\source\filesystem.cpp:50] Loading file 'shader/extended-material/transparent_shadow_caster.frag' in archive './data.zip'.

[engine\source\gpuprogram.cpp:183] ARB st_fragment program 'shader/extended-material/transparent_shadow_caster.frag' build starts.

[map_viewer\main.cpp:236] EXTENDED EXCEPTION(5:opengl_error) at file 'engine\source\gpuprogram.cpp' in function 'eternal_lands::GpuProgram::build' line 189: invalid enumerant

Edited by HAWKfeather

Share this post


Link to post
Share on other sites

tried running on windows vista. got a no map screen and then a c++ runtime error.

 

Error Log:
invalid bitset<N> position

 

Debug Log:

[engine\source\init.cpp:38] Using release mode.
[engine\source\imageloader.cpp:345] Using 'DDS Codec'.
[engine\source\archiveloader.cpp:54] Using 'dir'.
[engine\source\archiveloader.cpp:54] Using 'zip'.
[engine\source\filesystem.cpp:67] Adding archive './data.zip' of type zip.
[engine\source\opengl.cpp:410] OpenGL function 'glCopyTexSubImage3D': found
[engine\source\opengl.cpp:411] OpenGL function 'glDrawRangeElements': found
[engine\source\opengl.cpp:412] OpenGL function 'glTexImage3D': found
[engine\source\opengl.cpp:413] OpenGL function 'glTexSubImage3D': found
[engine\source\opengl.cpp:424] OpenGL function 'glActiveTexture': found
[engine\source\opengl.cpp:425] OpenGL function 'glClientActiveTexture': found
[engine\source\opengl.cpp:426] OpenGL function 'glCompressedTexImage1D': found
[engine\source\opengl.cpp:427] OpenGL function 'glCompressedTexImage2D': found
[engine\source\opengl.cpp:428] OpenGL function 'glCompressedTexImage3D': found
[engine\source\opengl.cpp:429] OpenGL function 'glCompressedTexSubImage1D': found
[engine\source\opengl.cpp:430] OpenGL function 'glCompressedTexSubImage2D': found
[engine\source\opengl.cpp:431] OpenGL function 'glCompressedTexSubImage3D': found
[engine\source\opengl.cpp:432] OpenGL function 'glGetCompressedTexImage': found
[engine\source\opengl.cpp:433] OpenGL function 'glLoadTransposeMatrixd': found
[engine\source\opengl.cpp:434] OpenGL function 'glLoadTransposeMatrixf': found
[engine\source\opengl.cpp:435] OpenGL function 'glMultTransposeMatrixd': found
[engine\source\opengl.cpp:436] OpenGL function 'glMultTransposeMatrixf': found
[engine\source\opengl.cpp:437] OpenGL function 'glMultiTexCoord1d': found
[engine\source\opengl.cpp:438] OpenGL function 'glMultiTexCoord1dv': found
[engine\source\opengl.cpp:439] OpenGL function 'glMultiTexCoord1f': found
[engine\source\opengl.cpp:440] OpenGL function 'glMultiTexCoord1fv': found
[engine\source\opengl.cpp:441] OpenGL function 'glMultiTexCoord1i': found
[engine\source\opengl.cpp:442] OpenGL function 'glMultiTexCoord1iv': found
[engine\source\opengl.cpp:443] OpenGL function 'glMultiTexCoord1s': found
[engine\source\opengl.cpp:444] OpenGL function 'glMultiTexCoord1sv': found
[engine\source\opengl.cpp:445] OpenGL function 'glMultiTexCoord2d': found
[engine\source\opengl.cpp:446] OpenGL function 'glMultiTexCoord2dv': found
[engine\source\opengl.cpp:447] OpenGL function 'glMultiTexCoord2f': found
[engine\source\opengl.cpp:448] OpenGL function 'glMultiTexCoord2fv': found
[engine\source\opengl.cpp:449] OpenGL function 'glMultiTexCoord2i': found
[engine\source\opengl.cpp:450] OpenGL function 'glMultiTexCoord2iv': found
[engine\source\opengl.cpp:451] OpenGL function 'glMultiTexCoord2s': found
[engine\source\opengl.cpp:452] OpenGL function 'glMultiTexCoord2sv': found
[engine\source\opengl.cpp:453] OpenGL function 'glMultiTexCoord3d': found
[engine\source\opengl.cpp:454] OpenGL function 'glMultiTexCoord3dv': found
[engine\source\opengl.cpp:455] OpenGL function 'glMultiTexCoord3f': found
[engine\source\opengl.cpp:456] OpenGL function 'glMultiTexCoord3fv': found
[engine\source\opengl.cpp:457] OpenGL function 'glMultiTexCoord3i': found
[engine\source\opengl.cpp:458] OpenGL function 'glMultiTexCoord3iv': found
[engine\source\opengl.cpp:459] OpenGL function 'glMultiTexCoord3s': found
[engine\source\opengl.cpp:460] OpenGL function 'glMultiTexCoord3sv': found
[engine\source\opengl.cpp:461] OpenGL function 'glMultiTexCoord4d': found
[engine\source\opengl.cpp:462] OpenGL function 'glMultiTexCoord4dv': found
[engine\source\opengl.cpp:463] OpenGL function 'glMultiTexCoord4f': found
[engine\source\opengl.cpp:464] OpenGL function 'glMultiTexCoord4fv': found
[engine\source\opengl.cpp:465] OpenGL function 'glMultiTexCoord4i': found
[engine\source\opengl.cpp:466] OpenGL function 'glMultiTexCoord4iv': found
[engine\source\opengl.cpp:467] OpenGL function 'glMultiTexCoord4s': found
[engine\source\opengl.cpp:468] OpenGL function 'glMultiTexCoord4sv': found
[engine\source\opengl.cpp:469] OpenGL function 'glSampleCoverage': found
[engine\source\opengl.cpp:480] OpenGL function 'glBlendColor': found
[engine\source\opengl.cpp:481] OpenGL function 'glBlendEquation': found
[engine\source\opengl.cpp:482] OpenGL function 'glBlendFuncSeparate': found
[engine\source\opengl.cpp:483] OpenGL function 'glFogCoordPointer': found
[engine\source\opengl.cpp:484] OpenGL function 'glFogCoordd': found
[engine\source\opengl.cpp:485] OpenGL function 'glFogCoorddv': found
[engine\source\opengl.cpp:486] OpenGL function 'glFogCoordf': found
[engine\source\opengl.cpp:487] OpenGL function 'glFogCoordfv': found
[engine\source\opengl.cpp:488] OpenGL function 'glMultiDrawArrays': found
[engine\source\opengl.cpp:489] OpenGL function 'glMultiDrawElements': found
[engine\source\opengl.cpp:490] OpenGL function 'glPointParameterf': found
[engine\source\opengl.cpp:491] OpenGL function 'glPointParameterfv': found
[engine\source\opengl.cpp:492] OpenGL function 'glSecondaryColor3b': found
[engine\source\opengl.cpp:493] OpenGL function 'glSecondaryColor3bv': found
[engine\source\opengl.cpp:494] OpenGL function 'glSecondaryColor3d': found
[engine\source\opengl.cpp:495] OpenGL function 'glSecondaryColor3dv': found
[engine\source\opengl.cpp:496] OpenGL function 'glSecondaryColor3f': found
[engine\source\opengl.cpp:497] OpenGL function 'glSecondaryColor3fv': found
[engine\source\opengl.cpp:498] OpenGL function 'glSecondaryColor3i': found
[engine\source\opengl.cpp:499] OpenGL function 'glSecondaryColor3iv': found
[engine\source\opengl.cpp:500] OpenGL function 'glSecondaryColor3s': found
[engine\source\opengl.cpp:501] OpenGL function 'glSecondaryColor3sv': found
[engine\source\opengl.cpp:502] OpenGL function 'glSecondaryColor3ub': found
[engine\source\opengl.cpp:503] OpenGL function 'glSecondaryColor3ubv': found
[engine\source\opengl.cpp:504] OpenGL function 'glSecondaryColor3ui': found
[engine\source\opengl.cpp:505] OpenGL function 'glSecondaryColor3uiv': found
[engine\source\opengl.cpp:506] OpenGL function 'glSecondaryColor3us': found
[engine\source\opengl.cpp:507] OpenGL function 'glSecondaryColor3usv': found
[engine\source\opengl.cpp:508] OpenGL function 'glSecondaryColorPointer': found
[engine\source\opengl.cpp:509] OpenGL function 'glWindowPos2d': found
[engine\source\opengl.cpp:510] OpenGL function 'glWindowPos2dv': found
[engine\source\opengl.cpp:511] OpenGL function 'glWindowPos2f': found
[engine\source\opengl.cpp:512] OpenGL function 'glWindowPos2fv': found
[engine\source\opengl.cpp:513] OpenGL function 'glWindowPos2i': found
[engine\source\opengl.cpp:514] OpenGL function 'glWindowPos2iv': found
[engine\source\opengl.cpp:515] OpenGL function 'glWindowPos2s': found
[engine\source\opengl.cpp:516] OpenGL function 'glWindowPos2sv': found
[engine\source\opengl.cpp:517] OpenGL function 'glWindowPos3d': found
[engine\source\opengl.cpp:518] OpenGL function 'glWindowPos3dv': found
[engine\source\opengl.cpp:519] OpenGL function 'glWindowPos3f': found
[engine\source\opengl.cpp:520] OpenGL function 'glWindowPos3fv': found
[engine\source\opengl.cpp:521] OpenGL function 'glWindowPos3i': found
[engine\source\opengl.cpp:522] OpenGL function 'glWindowPos3iv': found
[engine\source\opengl.cpp:523] OpenGL function 'glWindowPos3s': found
[engine\source\opengl.cpp:524] OpenGL function 'glWindowPos3sv': found
[engine\source\opengl.cpp:535] OpenGL function 'glBeginQuery': found
[engine\source\opengl.cpp:536] OpenGL function 'glBindBuffer': found
[engine\source\opengl.cpp:537] OpenGL function 'glBufferData': found
[engine\source\opengl.cpp:538] OpenGL function 'glBufferSubData': found
[engine\source\opengl.cpp:539] OpenGL function 'glDeleteBuffers': found
[engine\source\opengl.cpp:540] OpenGL function 'glDeleteQueries': found
[engine\source\opengl.cpp:541] OpenGL function 'glEndQuery': found
[engine\source\opengl.cpp:542] OpenGL function 'glGenBuffers': found
[engine\source\opengl.cpp:543] OpenGL function 'glGenQueries': found
[engine\source\opengl.cpp:544] OpenGL function 'glGetBufferParameteriv': found
[engine\source\opengl.cpp:545] OpenGL function 'glGetBufferPointerv': found
[engine\source\opengl.cpp:546] OpenGL function 'glGetBufferSubData': found
[engine\source\opengl.cpp:547] OpenGL function 'glGetQueryObjectiv': found
[engine\source\opengl.cpp:548] OpenGL function 'glGetQueryObjectuiv': found
[engine\source\opengl.cpp:549] OpenGL function 'glGetQueryiv': found
[engine\source\opengl.cpp:550] OpenGL function 'glIsBuffer': found
[engine\source\opengl.cpp:551] OpenGL function 'glIsQuery': found
[engine\source\opengl.cpp:552] OpenGL function 'glMapBuffer': found
[engine\source\opengl.cpp:553] OpenGL function 'glUnmapBuffer': found
[engine\source\opengl.cpp:564] OpenGL function 'glAttachShader': found
[engine\source\opengl.cpp:565] OpenGL function 'glBindAttribLocation': found
[engine\source\opengl.cpp:566] OpenGL function 'glBlendEquationSeparate': found

 

 

 

Video Specs:

 

Video card: ATI Radeon HD 2400 PRO

Vendor ID: ATI Technologies Inc.

OpenGL Version: 2.1.7415 Release

Edited by jizzy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Runtime error popup, debug shows:

 

[map_viewer\main.cpp:236] invalid bitset<N> position

 

Spec:

GPU: nVidia GF9600GT

CPU: Intel C2D E4300

RAM: 4GB

OS: Vista Business 64b

Share this post


Link to post
Share on other sites

Works fine on my system now. Isla Prima is showed with an average of 80FPS.

 

 

Debian linux x86

Nvidia GForce 8600GT with Nvida driver 1.77.80

Share this post


Link to post
Share on other sites
Runtime error popup, debug shows:

 

[map_viewer\main.cpp:236] invalid bitset<N> position

 

Same error, also on vista (but 32bit version)

 

Intel Core 2 Duo T5600 / 1.83 GHz

2 GB RAM

NVIDIA GeForce Go 7600 PCI Express (256MB)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Still the same, black screen pops up, stays for a second, then disappears.

 

debug.log

 

[engine/source/lightmanager.cpp:206] 1 lights for object 3175.

[engine/source/lightmanager.cpp:206] 1 lights for object 3176.

[engine/source/lightmanager.cpp:206] 1 lights for object 3177.

[engine/source/lightmanager.cpp:206] 1 lights for object 3178.

[engine/source/lightmanager.cpp:206] 1 lights for object 3179.

[engine/source/lightmanager.cpp:206] 1 lights for object 3180.

[engine/source/lightmanager.cpp:206] 1 lights for object 3181.

[engine/source/lightmanager.cpp:206] 1 lights for object 3182.

[engine/source/lightmanager.cpp:206] 1 lights for object 3183.

[engine/source/lightmanager.cpp:206] 1 lights for object 3184.

[engine/source/lightmanager.cpp:206] 1 lights for object 3185.

[engine/source/lightmanager.cpp:206] 1 lights for object 3186.

[engine/source/lightmanager.cpp:206] 1 lights for object 3187.

[engine/source/lightmanager.cpp:206] 1 lights for object 3188.

[engine/source/lightmanager.cpp:206] 1 lights for object 3189.

[engine/source/lightmanager.cpp:206] 1 lights for object 3190.

[engine/source/lightmanager.cpp:206] 1 lights for object 3191.

[engine/source/lightmanager.cpp:206] 1 lights for object 3192.

[engine/source/scenemanager.cpp:231] Done loading map file 'maps/startmap.elm'.

[map_viewer/main.cpp:236] EXTENDED EXCEPTION(4:invalid_parameter) at file 'engine/source/framebuffer.cpp' in function 'check_status' line 245: Framebuffer status error 36061.

 

Piper

Share this post


Link to post
Share on other sites
Still the same, black screen pops up, stays for a second, then disappears.

Same here. Running Debian Lenny (2.6.26-1-686) on an old AMD Athlon 900 MHz.

 

Video card: GeForce4 MX 440/AGP/3DNOW!

Vendor ID: NVIDIA Corporation

OpenGL Version: 1.5.8 NVIDIA 96.43.07

 

tail -10 debug.log:

[engine/source/gpuprogram.cpp:207]	  [name] world [shader_type] st_vertex [parameter_type] pt_float4 [array_size] 3 [index] 6 [instanced] 1
[engine/source/gpuprogram.cpp:210] ARB st_vertex program 'shader/extended-material/shadow_caster.vert' instances: 13
[engine/source/gpuprogram.cpp:230] ARB st_vertex program 'shader/extended-material/shadow_caster.vert' info: 
[engine/source/gpuprogram.cpp:253] ARB st_vertex program 'shader/extended-material/shadow_caster.vert' parameters: 57
[engine/source/gpuprogram.cpp:256] ARB st_vertex program 'shader/extended-material/shadow_caster.vert' build ends.
[engine/source/filesystem.cpp:42] Loading file 'shader/extended-material/shadow_caster.frag'.
[engine/source/filesystem.cpp:46] Checking archive './data.zip'.
[engine/source/filesystem.cpp:50] Loading file 'shader/extended-material/shadow_caster.frag' in archive './data.zip'.
[engine/source/gpuprogram.cpp:183] ARB st_fragment program 'shader/extended-material/shadow_caster.frag' build starts.
[map_viewer/main.cpp:236] EXTENDED EXCEPTION(5:opengl_error) at file 'engine/source/gpuprogram.cpp' in function 'build' line 189: invalid enumerant

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ubuntu Linux 8.10.

Video card: GeForce 7600 GS/AGP/SSE2

Vendor ID: NVIDIA Corporation

OpenGL Version: 2.1.2 NVIDIA 177.82

Pentium 4 2.4 MHz.

 

After initial start up on IP I get about 40fps, slightly less in night mode. In daytime mode, if I zoom in I quickly loose all details to a black screen. In night time mode, zooming in to what looks like a normal playing zoom and perspective I get 50-60 fps. Other maps vary depending on the detail anything from less than 10 to several hundred fps.

 

Switching though the maps, the viewer exits with an error when I get to the map after Bethel Caves. Starting with "map = Bethel_Caves" in the config.cfg and pressing F1, the viewer exits immediately, not a crash but a controlled exit.

 

The error.log file reads:

EXTENDED EXCEPTION(2:item_not_found) at file 'engine/include/rstartree.hpp' in function 'remove' line 547: Element 12 is not in the tree.

 

The debug.log file reads:

[engine/source/filesystem.cpp:50] Loading file '2dobjects/ground/dirt3_edges2.2d0' in archive './data.zip'.

[engine/source/maploader.cpp:419] Loading 19 lights.

[map_viewer/main.cpp:236] EXTENDED EXCEPTION(2:item_not_found) at file 'engine/include/rstartree.hpp' in function 'remove' line 547: Element 12 is not in the tree.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same as the other Vista reports in this thread, I got Runtime Error!

 

The error log has only "invalid bitset<N> position" (in the debug log it says "[map_viewer\main.cpp:236] invalid bitset<N> position")

 

Using Windows Vista Home Premium (32-bit)

 

processor: AMD Turion 64 X2 Mobile Technology TL-60 2.00 GHz

Share this post


Link to post
Share on other sites

[engine/source/scenemanager.cpp:231] Done loading map file 'maps/cont2map1.elm'.

[engine/source/filesystem.cpp:42] Loading file 'shader/extended-material/shadow_caster.vert'.

[engine/source/filesystem.cpp:46] Checking archive './data.zip'.

[engine/source/filesystem.cpp:50] Loading file 'shader/extended-material/shadow_caster.vert' in archive './data.zip'.

[engine/source/gpuprogram.cpp:183] ARB st_vertex program 'shader/extended-material/shadow_caster.vert' build starts.

[engine/source/gpuprogram.cpp:203] ARB st_vertex program 'shader/extended-material/shadow_caster.vert' uniforms:

[engine/source/gpuprogram.cpp:207] [name] color_id [shader_type] st_vertex [parameter_type] pt_float4 [array_size] 1 [index] 5 [instanced] 1

[engine/source/gpuprogram.cpp:207] [name] viewproj [shader_type] st_vertex [parameter_type] pt_mat4x4 [array_size] 1 [index] 1 [instanced] 0

[engine/source/gpuprogram.cpp:207] [name] world [shader_type] st_vertex [parameter_type] pt_float4 [array_size] 3 [index] 6 [instanced] 1

[engine/source/gpuprogram.cpp:210] ARB st_vertex program 'shader/extended-material/shadow_caster.vert' instances: 13

[map_viewer/main.cpp:236] basic_string::_S_construct NULL not valid

 

Anyone know what I can do to fix this?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×