Jump to content
Eternal Lands Official Forums
Sign in to follow this  
Grayson

cpu load probs with new client

Recommended Posts

Hi, got an odd problem here; installed new client and my fps has dropped to 8 then up to 12 with poor man option, and my cpu load is very high and starts to overheat quite quickly, on previous client I had no probs and I had limited the fps to 60 as i was getting 100 to 200 fps. Not sure what temps i was getting with old client as never really looked but fans were quiet so i guess around 30 to 40c. My configuration is:

 

CPU: AMD FX 8150 8 core @ 4153MHz (Water-cooled)

8Gb 1600 MHz Ram

Two Radeon HD6870 cards in crossfire mode with latest catalyst drivers

Primary HDD: SATA3 SSD

Windows 7 64bit with latest updates

All drivers for motherboard and all other components, including bios, are latest versions

 

Temps under usual load for CPU (battlefield 3 / 3dmark 11 etc..) peak at around 50 to 52c

Temp with new EL client reached 63c before i logged off

 

Any ideas/suggestions would be greatly appreciated thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not that bad here, but CPU load has increased drastically for me too since the update.

Used to be around 25%, now it's up to 50+% in console mode and hitting 100% when actually playing!

 

Dual Core E6750 @2.7 GHz, GFX GeForce 8600GT,

Win7 Ultimate 64.

 

Could it be a 64 bit issue?

 

Greets,

Soldus

Share this post


Link to post
Share on other sites

IT's getting worse for me.

75% CPU load in console, poor man activated!

Thats's after a fresh clean reboot too, no other programs running.

 

:(

 

Soldus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Core 2 Duo running @ 2.5 GHz

GeForce 9600 GSO

2 GB RAM

 

CPU @ 50 % for unlimted FPS (~280)

CPU @ < 6 % for FPS = 30 (my normal setting)

 

Running Linux x86_64

Edited by Ignoble

Share this post


Link to post
Share on other sites

CPU is at 100% in console mode. It seems to start around 30% and then it quickly bumps up to 100%, essentially freezes my whole computer.

 

AMD Phenom X4 9650

3 GB Ram

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×