Jump to content
Eternal Lands Official Forums
RolandR1

Is the server down? [SOLVED]

Recommended Posts

8:08pm est, i called Comcast and they have not changed anything in the last 24 hours. they said the only thing that comcast uses have in common is our ip addrs which may all start with 68 or 69...?? said they would log it but everything looks ok on their end. odd how it shut off while i was playing late last night and "cannot connect to server " ever since then. HELP

Share this post


Link to post
Share on other sites

I re-downladed EL and still nothing... this is very frustrating... and i dont know what to do...

Share this post


Link to post
Share on other sites

grrr... this is really depressing... now i need a life... i hope it works soon... i cant get on el and i cant find any other good games to play....

Share this post


Link to post
Share on other sites

lol that sure reminds me of yesterday :medieval: i was standing at VOTD storage and everyone lagged out at least twice.. well everyone but ME anyhow, i claimed it was because of my b-day :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep.. Still can't get on.. Dunno how to fix it.. Nothing's changed on my end or my ISP..

 

Totally weird..

 

Hate to give it up.. :medieval:

Share this post


Link to post
Share on other sites

/usr/sbin/traceroute eternal-lands.network-studio.com

traceroute to eternal-lands.network-studio.com (62.93.225.26), 30 hops max, 38 byte packets

1 * * *

2 lo1-lon3-adsl20.nildram.net (195.112.5.29) 23.991 ms 17.389 ms 17.936 ms

3 lon3-14.nildram.net (84.12.224.21) 25.758 ms 17.583 ms 21.866 ms

4 g2-2-509.cr01.tn5.bb.pipex.net (62.72.139.81) 27.041 ms 17.377 ms 18.086 ms

5 201.g5-0.mpr1.lhr1.uk.above.net (209.249.203.137) 27.865 ms 27.491 ms 28.875 ms

6 so-2-1-0.cr2.lhr3.uk.above.net (208.184.231.65) 29.066 ms 29.375 ms 28.122 ms

7 so-0-0-0.cr1.lhr3.uk.above.net (208.184.231.145) 28.529 ms 27.466 ms 28.005 ms

8 pos14-0.cr1.cdg2.fr.above.net (64.125.23.14) 28.828 ms 33.497 ms 25.983 ms

9 64.125.23.57.available.above.net (64.125.23.57) 61.959 ms 99.560 ms 27.994 ms

10 * * *

11 * * *

12 * * *

13 * * *

14 * * *

15 * * *

16 * * *

17 * * *

18 * * *

19 *

 

Oh no! I can't stand it! Will have play 'real life' for a while!

 

Now where did I put that life I had ? ....

Share this post


Link to post
Share on other sites

/usr/sbin/traceroute eternal-lands.network-studio.com

 

8 pos14-0.cr1.cdg2.fr.above.net (64.125.23.14) 28.828 ms 33.497 ms 25.983 ms

9 64.125.23.57.available.above.net (64.125.23.57) 61.959 ms 99.560 ms 27.994 ms

10 * * *

I get:

13   366 ms   365 ms   363 ms  64.125.23.61.available.above.net [64.125.23.61]
14   360 ms   361 ms   362 ms  eternal-lands.network-studio.com [62.93.225.26]

so it looks like one of their routers right near the EL sever might be the problem (note the different last number of IP addy)

Oh no! I can't stand it! Will have play 'real life' for a while!

 

Now where did I put that life I had ? ....

dunno about you, but I traded mine in for a modem

Share this post


Link to post
Share on other sites

err so does anyone know how to fix it?

 

well, the problem seems to be one of above.net's routers, or its connection towards the EL server... apart from letting them know, not really

there is another option, though, since it seems there are a number of routers you could end up going through(and based on #stats, most players can still connect)... if you can get EL working through any sort of proxy elsewhere in the world, you might be able to go through one of the working ones

setting up how to do this isn't easy though... hmm... if you use linux, then an iptables rule on the IP to forward through a known router elsewher eyou have permissions for might work... but with windows... no idea locally. you'll need to look into the proxy/VPN stuff

Share this post


Link to post
Share on other sites

doesnt work

ill try to set up a proxy to see if that works...

edit: proxy doesn't work and my VPN/Dial Up Set up has an error :-/

edit2: well i set up a proxy for my own network...it made my internet faster but el still doesnt work lol

Edited by Rolandreeve

Share this post


Link to post
Share on other sites

Still can't connect over here. ;/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Still can't connect here either. Three days off in a row and no EL. EVIL

It's not evil. It's Diabolically cruel.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×