Jump to content
Eternal Lands Official Forums

Search the Community

Showing results for tags 'Crash'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Official
    • News of Game Updates
    • Rules
  • Help and Information
    • Help Me
    • Bots
    • Bans
  • Game Topics
    • General Chat
    • PK Server
    • Events
    • Skills
    • Marketplace
    • Guilds and Clans
    • Disputes
    • International
    • Stories
    • Off Topic
  • Development
    • Suggestions - General, Misc.
    • Bug Reports
    • Programming
    • Map making
    • Encyclopedia

Calendars

  • Events Calendar

Found 6 results

  1. white background and then crashes

    I have been trying to get on EL for months now off and on and have just had the same problem the whole time get white background on loading and log on screen then crashed 1/2 way through logging on i looked at the forum and people said to check EL path directory in the ini which i did and it was wrong was program files not program files (x86) as using win 7 ultimate but i edited the ini it still did it so i uninstalled and fresh installed it making sure it was in normal program files and still the same problem help please its been months and months since i could get on and i miss EL
  2. On my ubuntu laptop EL seems to fail very frequently with either 'invalid memory access' or 'invalid machine code' (or 'invalid instruction' - I need to translate back to English). Unfortunately the backtrace from gdb attached to el is not very helpful: planetmaker@etesia:~/eternal-lands/el194$ sudo gdb -p3137 gdb: Unbekannte Option »-p3137« Use `gdb --help' for a complete list of options. planetmaker@etesia:~/eternal-lands/el194$ sudo gdb -p 3137 GNU gdb (Ubuntu 7.7.1-0ubuntu5~14.04.2) 7.7.1 Copyright (C) 2014 Free Software Foundation, Inc. License GPLv3+: GNU GPL version 3 or later <http://gnu.org/licenses/gpl.html> This is free software: you are free to change and redistribute it. There is NO WARRANTY, to the extent permitted by law. Type "show copying" and "show warranty" for details. This GDB was configured as "x86_64-linux-gnu". Type "show configuration" for configuration details. For bug reporting instructions, please see: <http://www.gnu.org/software/gdb/bugs/>. Find the GDB manual and other documentation resources online at: <http://www.gnu.org/software/gdb/documentation/>. For help, type "help". Type "apropos word" to search for commands related to "word". Attaching to process 3137 Reading symbols from /home/planetmaker/eternal-lands/el194/el.x86_x64.linux.bin...(no debugging symbols found)...done. Reading symbols from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/mesa/libGL.so.1...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /usr/lib/x86_64-linux-gnu/mesa/libGL.so.1 Reading symbols from /lib/x86_64-linux-gnu/libpthread.so.0...Reading symbols from /usr/lib/debug//lib/x86_64-linux-gnu/libpthread-2.19.so...done. done. [New LWP 3146] [New LWP 3142] [New LWP 3141] [New LWP 3140] [New LWP 3139] [New LWP 3138] [Thread debugging using libthread_db enabled] Using host libthread_db library "/lib/x86_64-linux-gnu/libthread_db.so.1". Loaded symbols for /lib/x86_64-linux-gnu/libpthread.so.0 Reading symbols from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libstdc++.so.6...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libstdc++.so.6 Reading symbols from /lib/x86_64-linux-gnu/libgcc_s.so.1...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /lib/x86_64-linux-gnu/libgcc_s.so.1 Reading symbols from /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6...Reading symbols from /usr/lib/debug//lib/x86_64-linux-gnu/libc-2.19.so...done. done. Loaded symbols for /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6 Reading symbols from /lib64/ld-linux-x86-64.so.2...Reading symbols from /usr/lib/debug//lib/x86_64-linux-gnu/ld-2.19.so...done. done. Loaded symbols for /lib64/ld-linux-x86-64.so.2 Reading symbols from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libX11.so.6...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libX11.so.6 Reading symbols from /lib/x86_64-linux-gnu/libm.so.6...Reading symbols from /usr/lib/debug//lib/x86_64-linux-gnu/libm-2.19.so...done. done. Loaded symbols for /lib/x86_64-linux-gnu/libm.so.6 Reading symbols from /lib/x86_64-linux-gnu/libdl.so.2...Reading symbols from /usr/lib/debug//lib/x86_64-linux-gnu/libdl-2.19.so...done. done. Loaded symbols for /lib/x86_64-linux-gnu/libdl.so.2 Reading symbols from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libXau.so.6...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libXau.so.6 Reading symbols from /lib/x86_64-linux-gnu/libexpat.so.1...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /lib/x86_64-linux-gnu/libexpat.so.1 Reading symbols from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libglapi.so.0...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libglapi.so.0 Reading symbols from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libXext.so.6...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libXext.so.6 Reading symbols from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libXdamage.so.1...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libXdamage.so.1 Reading symbols from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libXfixes.so.3...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libXfixes.so.3 Reading symbols from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libX11-xcb.so.1...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libX11-xcb.so.1 Reading symbols from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libxcb-glx.so.0...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libxcb-glx.so.0 Reading symbols from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libxcb-dri2.so.0...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libxcb-dri2.so.0 Reading symbols from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libxcb-dri3.so.0...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libxcb-dri3.so.0 Reading symbols from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libxcb-present.so.0...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libxcb-present.so.0 Reading symbols from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libxcb-sync.so.1...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libxcb-sync.so.1 Reading symbols from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libxcb.so.1...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libxcb.so.1 Reading symbols from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libxshmfence.so.1...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libxshmfence.so.1 Reading symbols from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libXxf86vm.so.1...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libXxf86vm.so.1 Reading symbols from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libdrm.so.2...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libdrm.so.2 Reading symbols from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libXdmcp.so.6...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libXdmcp.so.6 Reading symbols from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/gconv/ISO8859-1.so...Reading symbols from /usr/lib/debug//usr/lib/x86_64-linux-gnu/gconv/ISO8859-1.so...done. done. Loaded symbols for /usr/lib/x86_64-linux-gnu/gconv/ISO8859-1.so Reading symbols from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libXrender.so.1...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libXrender.so.1 Reading symbols from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libXrandr.so.2...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libXrandr.so.2 Reading symbols from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libXcursor.so.1...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libXcursor.so.1 Reading symbols from /lib/x86_64-linux-gnu/libudev.so.1...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /lib/x86_64-linux-gnu/libudev.so.1 Reading symbols from /lib/x86_64-linux-gnu/libcgmanager.so.0...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /lib/x86_64-linux-gnu/libcgmanager.so.0 Reading symbols from /lib/x86_64-linux-gnu/libnih.so.1...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /lib/x86_64-linux-gnu/libnih.so.1 Reading symbols from /lib/x86_64-linux-gnu/libnih-dbus.so.1...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /lib/x86_64-linux-gnu/libnih-dbus.so.1 Reading symbols from /lib/x86_64-linux-gnu/libdbus-1.so.3...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /lib/x86_64-linux-gnu/libdbus-1.so.3 Reading symbols from /lib/x86_64-linux-gnu/librt.so.1...Reading symbols from /usr/lib/debug//lib/x86_64-linux-gnu/librt-2.19.so...done. done. Loaded symbols for /lib/x86_64-linux-gnu/librt.so.1 Reading symbols from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/i965_dri.so...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/i965_dri.so Reading symbols from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libdrm_intel.so.1...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libdrm_intel.so.1 Reading symbols from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libdrm_nouveau.so.2...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libdrm_nouveau.so.2 Reading symbols from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libdrm_radeon.so.1...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libdrm_radeon.so.1 Reading symbols from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libpciaccess.so.0...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libpciaccess.so.0 Reading symbols from /lib/x86_64-linux-gnu/libz.so.1...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /lib/x86_64-linux-gnu/libz.so.1 Reading symbols from /lib/x86_64-linux-gnu/libnss_files.so.2...Reading symbols from /usr/lib/debug//lib/x86_64-linux-gnu/libnss_files-2.19.so...done. done. Loaded symbols for /lib/x86_64-linux-gnu/libnss_files.so.2 Reading symbols from /lib/x86_64-linux-gnu/libnss_myhostname.so.2...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /lib/x86_64-linux-gnu/libnss_myhostname.so.2 Reading symbols from /lib/x86_64-linux-gnu/libnss_mdns4_minimal.so.2...(no debugging symbols found)...done. Loaded symbols for /lib/x86_64-linux-gnu/libnss_mdns4_minimal.so.2 Reading symbols from /lib/x86_64-linux-gnu/libnss_dns.so.2...Reading symbols from /usr/lib/debug//lib/x86_64-linux-gnu/libnss_dns-2.19.so...done. done. Loaded symbols for /lib/x86_64-linux-gnu/libnss_dns.so.2 Reading symbols from /lib/x86_64-linux-gnu/libresolv.so.2...Reading symbols from /usr/lib/debug//lib/x86_64-linux-gnu/libresolv-2.19.so...done. done. Loaded symbols for /lib/x86_64-linux-gnu/libresolv.so.2 __memcpy_sse2_unaligned () at ../sysdeps/x86_64/multiarch/memcpy-sse2-unaligned.S:134 134 ../sysdeps/x86_64/multiarch/memcpy-sse2-unaligned.S: Datei oder Verzeichnis nicht gefunden. Traceback (most recent call last): File "/usr/share/gdb/auto-load/usr/lib/x86_64-linux-gnu/libstdc++.so.6.0.19-gdb.py", line 63, in <module> from libstdcxx.v6.printers import register_libstdcxx_printers ImportError: No module named 'libstdcxx' (gdb) continue Continuing. Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault. 0x00007f88950ee700 in ?? () from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/i965_dri.so (gdb) bt #0 0x00007f88950ee700 in ?? () from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/i965_dri.so #1 0x00007f88950b7d03 in ?? () from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/i965_dri.so #2 0x00007f8895037d36 in ?? () from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/i965_dri.so #3 0x00007f8894e7d6e3 in ?? () from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/i965_dri.so #4 0x00007f8894e6078a in ?? () from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/i965_dri.so #5 0x00007f8894e60bf5 in ?? () from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/i965_dri.so #6 0x00007f8894e61103 in ?? () from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/i965_dri.so #7 0x00007f8894e628c3 in ?? () from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/i965_dri.so #8 0x0000000000459151 in ?? () #9 0x00000000004710ee in ?? () #10 0x00000000004530a9 in ?? () #11 0x0000000000453394 in ?? () #12 0x0000000000447266 in ?? () #13 0x00000000004885f8 in ?? () #14 0x00000000004886d4 in ?? () #15 0x00007f88998f8ec5 in __libc_start_main (main=0x488660, argc=1, argv=0x7ffd8975d208, init=<optimized out>, fini=<optimized out>, rtld_fini=<optimized out>, stack_end=0x7ffd8975d1f8) at libc-start.c:287 #16 0x000000000040e4f9 in ?? () #17 0x00007ffd8975d1f8 in ?? () #18 0x000000000000001c in ?? () #19 0x0000000000000001 in ?? () #20 0x00007ffd8975e328 in ?? () #21 0x0000000000000000 in ?? () I'll try and see whether I can come up with more info and post here as it comes available. System config: Linux version 3.13.0-57-generic (buildd@brownie) (gcc version 4.8.2 (Ubuntu 4.8.2-19ubuntu1) ) #95-Ubuntu SMP Fri Jun 19 09:28:15 UTC 2015 planetmaker@etesia:~/eternal-lands/el194$ LC_ALL=C lshw -c video WARNING: you should run this program as super-user. *-display description: VGA compatible controller product: Broadwell-U Integrated Graphics vendor: Intel Corporation physical id: 2 bus info: pci@0000:00:02.0 version: 09 width: 64 bits clock: 33MHz capabilities: vga_controller bus_master cap_list rom configuration: driver=i915 latency=0 resources: irq:67 memory:f6000000-f6ffffff memory:e0000000-efffffff ioport:f000(size=64) WARNING: output may be incomplete or inaccurate, you should run this program as super-user. planetmaker@etesia:~/eternal-lands/el194$ LC_ALL=C lshw -c cpu WARNING: you should run this program as super-user. *-cpu product: Intel(R) Core(TM) i7-5500U CPU @ 2.40GHz vendor: Intel Corp. physical id: 1 bus info: cpu@0 size: 500MHz capacity: 500MHz width: 64 bits capabilities: fpu fpu_exception wp vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe syscall nx pdpe1gb rdtscp x86-64 constant_tsc arch_perfmon pebs bts rep_good nopl xtopology nonstop_tsc aperfmperf eagerfpu pni pclmulqdq dtes64 monitor ds_cpl vmx est tm2 ssse3 fma cx16 xtpr pdcm pcid sse4_1 sse4_2 x2apic movbe popcnt tsc_deadline_timer aes xsave avx f16c rdrand lahf_lm abm 3dnowprefetch ida arat epb xsaveopt pln pts dtherm tpr_shadow vnmi flexpriority ept vpid fsgsbase tsc_adjust bmi1 avx2 smep bmi2 erms invpcid rdseed adx smap cpufreq WARNING: output may be incomplete or inaccurate, you should run this program as super-user.
  3. If you are using the Linux installer from the official downloads page with sound or music enabled, you will experience a client crash when you open a web page using F2 or the URL window. This DOES NOT EFFECT the windows and mac clients, it DOES NOT EFFECT the Linux packages Burn produces for SUSE or the packages I produce for Ubuntu/Debian/Mint, it DOES NOT EFFECT builds you might do from source. I have now done a new client build that has a work-around for the problem. AFAIK, it is not a client bug, but rather an incomparability between the version of pulse audio used for build and the version of pulse audio on most distros. The work around turns off sound before opening the web page, turning it back on immediately afterwards. This will obviously cause playing sounds to stop, but they will start again almost immediately. Music will stop but restart from the beginning of the track. Hopefully, this will not be too inconvenient. The new installer can be downloaded here. You can just unpack it over the last version. These are links to download just the client for 32-bit and 64-bit. If you download just the client then make sure you copy it into the install directory and make the file executable using "chmod +x <file>".
  4. Crash upon opening

    Hey guys. I downloaded the game and when I tried to open it, it crashed half-way through loading. I then checked the code and changed the #use_animation_program=1 like the download page says. It was already on 0 so i changed that to a 1. It still crashed halfway through loading. What could be the problem and how do I fix it? Help me please!!
  5. EL crashing

    Hi, i have some problems with the game. I downloaded it, made a character and loged in ... I can talk in the chat, talk with npc and i can kill some rabbits that are near me ... But i can't move. Every time i click on the game to move my character an error window come out and close it. can anyone help me? Thanks ^^
  6. Crash on login - out of ideas

    Hello everyone! I played EL for years, and now I'm using another PC. It's not working on it. I have downloaded the installation from the EL site today. EL crashes when I try to login. I read many forum topics about this issue, but none of those helped. This is why I created a new one. PC specs: OS: Windows XP Professional, Service Pack 3 Graphics Card: ATI RADEON 9800 PRO OpenGL Version: 6.14.10.9026 Direct3D Version: 6.14.10.0647 I tried the following: -graphics driver updated -the problem with atioglxx.dll is solved -uninstalled and reinstalled EL -I have checked the Poor Man option, and also the ATI bug option -the 'Use animation program' is unchecked EL starts always in full screen mode, even if I change the el.ini file. It also shows me the rules at each startup, like each startup is the first one... It looks like that EL doesn't even read the file. On the EL login screen is no background. It's only white. Here's the main.log: [13:42:38, engine/logging.cpp:310] Log started at: 12/22/12 13:42:38 E. Europe Standard Time [13:42:38, engine/logging.cpp:313] version: 1.9.3 [13:42:42, servers.c:62] Error: Server profile not found in servers.lst for server: Lands\el.exe". Failover to server: main. [13:42:42, elconfig.c:1483] Warning: Can't find var 'server_address = game.eternal-lands.com', type 2 [13:42:42, elconfig.c:1483] Warning: Can't find var 'server_port = 2001', type 2 [13:42:42, elconfig.c:1483] Warning: Can't find var 'use_vertex_array = 1', type 2 [13:42:42, elconfig.c:1483] Warning: Can't find var 'use_mipmaps = 0', type 2 [13:42:42, elconfig.c:1483] Warning: Can't find var 'text_filter_replace = smeg', type 2 [13:42:42, elconfig.c:1483] Warning: Can't find var 'compass_north = 1', type 2 [13:42:42, elconfig.c:1483] Warning: Can't find var 'near_plane= 0.1', type 2 [13:42:42, elconfig.c:1483] Warning: Can't find var 'transparency_resolution_fix= 0', type 2 [13:42:42, elconfig.c:1483] Warning: Can't find var 'dim_sounds_on_rain= 0', type 2 [13:42:42, elconfig.c:1483] Warning: Can't find var 'anisotropic_filter= 2', type 2 [13:42:42, elconfig.c:1483] Warning: Can't find var 'render_skeleton= 0', type 2 [13:42:42, elconfig.c:1483] Warning: Can't find var 'render_mesh= 1', type 2 [13:42:42, elconfig.c:1483] Warning: Can't find var 'use_display_actors= 1', type 2 [13:42:42, elconfig.c:1483] Warning: Can't find var 'use_actor_bbox_check= 1', type 2 [13:42:42, elconfig.c:1483] Warning: Can't find var 'use_render_mesh_shader= 1', type 2 [13:42:42, elconfig.c:1483] Warning: Can't find var 'use_set_transformation_buffers= 1', type 2 [13:42:42, elconfig.c:1483] Warning: Can't find var 'use_build_actor_bounding_box= 1', type 2 [13:42:42, elconfig.c:1483] Warning: Can't find var 'use_model_attach_and_detach_mesh= 1', type 2 [13:42:42, elconfig.c:1483] Warning: Can't find var 'use_render_attached_meshs= 1', type 2 [13:42:42, elconfig.c:1483] Warning: Can't find var 'use_ext_gpu_program_parameters= 0', type 2 [13:42:42, elconfig.c:1483] Warning: Can't find var 'skybox_update_every_frame= 0', type 2 [13:42:42, elconfig.c:1483] Warning: Can't find var 'seconds_between_shadows_updates= 10', type 2 [13:42:42, io/elpathwrapper.c:664] Warning: Didn't find your data_dir, using the current directory instead. Please correct this in your el.ini . Given data_dir was: "c:\Program Files\Eternal Lands\". Using "D:\ADirectory Name\Eternal Lands". [13:42:48, gl_init.c:388] Error: Hmm... This mode seems to fall back in software 'acceleration'. Trying to disable the stencil buffer. [13:42:55, gl_init.c:416] Error: Hmm... No luck without a stencil buffer either... Let's try one more thing... [13:43:02, gl_init.c:446] Error: Damn, it seems that you are out of luck, we are in the software mode now, so the game will be veeeeery slow. If you DO have a 3D accelerated card, try to update your OpenGl drivers... [13:43:15, elconfig.c:1394] Error: Language changed, was [en] now [en] [13:43:41, loading_win.c:163] Error: take_snapshot: 163 glReadBuffer(GL_BACK) problem. [13:43:41, loading_win.c:169] Error: take_snapshot: 169 texture problem. Thank you for your help in advance!
×