Jump to content
Eternal Lands Official Forums
korrode

Packet loss to the moved server

Recommended Posts

el_packet_loss.png

 

I'm seeing a fairly consistent 5-6% packet loss after the last hop to the server atm (mtr at over 600 packets now and at 5.8% loss), a number of other people are mentioning "ping spikes" too (prolly same thing).

 

Is everyone else seeing the same thing?

 

Windows users can get MTR here:

http://winmtr.net/

 

...and on Linux MTR is probably in your package repos.

 

edit:

BTW don't leave MTR tracing to the server for ages, just do 100 or 200 packets if you're going to check... we don't wanna DoS attack EL xD

Edited by Korrode

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, im getting lag spikes problem after server is up again, ping is normal (55-70) but every few second it jump up to even 2k. Problem may be something else for me than el server but still it show me that game.eternal-lands.com loose 5-8% packets. Before server went down eveything was working fine i logged in 3min after it went up again and since then im getting this problem.

 

 |------------------------------------------------------------------------------------------|
|                                      WinMTR statistics                                   |
|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
|                   No response from host -  100 |  838 |    0 |  600 |    0 |    0 |    0 |
|                   No response from host -  100 |  837 |    0 |  600 |    0 |    0 |    0 |
|                           84.116.252.17 -    0 |  836 |  836 |   13 |    0 |    0 |   18 |
|                           84.116.252.13 -    0 |  836 |  836 |   13 |    0 |    0 |   13 |
|                            84.116.252.9 -   29 |  836 |  595 |   13 |    0 |    0 |   15 |
|                          84.116.252.205 -    0 |  835 |  835 |   13 |    0 |    0 |   14 |
|        pl-waw03a-rd1-ge-0-2-0.aorta.net -    1 |  835 |  831 |   13 |    0 |    0 |   84 |
|          ae-5-5.ebr2.Berlin1.Level3.net -    0 |  835 |  835 |   23 |    0 |    0 |   24 |
|      ae-3-3.ebr2.Dusseldorf1.Level3.net -    0 |  835 |  835 |   33 |    0 |    0 |   34 |
|    ae-1-100.ebr1.Dusseldorf1.Level3.net -    0 |  835 |  835 |   33 |    0 |    0 |   46 |
|     ae-48-48.ebr2.Frankfurt1.Level3.net -   28 |  835 |  605 |   37 |    0 |    0 |   38 |
|     ae-62-62.csw1.Frankfurt1.Level3.net -    0 |  835 |  835 |   37 |    0 |    0 |   42 |
|     ae-1-69.edge6.Frankfurt1.Level3.net -    0 |  835 |  835 |   37 |    0 |    0 |   38 |
|                           195.16.161.54 -    0 |  835 |  835 |   37 |    0 |    0 |   40 |
|83.167.55.95.static.not.updated.as8218.eu -    0 |  835 |  835 |   45 |    0 |    0 |   49 |
|           xe1-0-0.tcr1.rb.par.as8218.eu -    1 |  835 |  827 |   53 |    0 |    0 |   55 |
|                            83.167.55.23 -    0 |  835 |  835 |   53 |    0 |    0 |  100 |
|          ge1-0-23.esr1.rb.par.as8218.eu -    0 |  835 |  835 |   53 |    0 |    0 |   55 |
|                  game.eternal-lands.com -    7 |  835 |  782 |   53 |    0 |    0 |   55 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
  WinMTR 0.9 (c) 2010-2011 Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider

Edited by Marro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Definite packet loss here, if not quite so severe. I have to say that I was getting noticeable ping spikes before the change: just assumed it was my ISP.

 

mtr.png

Edited by Ignoble

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mine isn't too good either it seems 7% loss on the games server

 

|------------------------------------------------------------------------------------------|
|                                      WinMTR statistics                                   |
|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
|                         ip-18-1.bnaa.dk -    1 |  349 |  348 |    0 |    0 |    0 |    5 |
|                te-4-2.core0.net.bnaa.dk -    0 |  349 |  349 |    1 |    0 |    0 |    7 |
|               te-2-2.core16.net.bnaa.dk -    0 |  349 |  349 |    5 |    0 |    0 |   13 |
|                             84.238.6.14 -    0 |  349 |  349 |    4 |    0 |    0 |    5 |
|               ve4023.albcr2.ip.cxnet.dk -    0 |  349 |  349 |    5 |    0 |    0 |   10 |
|                amsix1.eun.ams.as8218.eu -    0 |  349 |  349 |   16 |    0 |    0 |   35 |
|83.167.55.93.static.not.updated.as8218.eu -    0 |  349 |  349 |   16 |    0 |    0 |   17 |
|83.167.55.98.static.not.updated.as8218.eu -    0 |  349 |  349 |   21 |    0 |    0 |   22 |
|           xe0-0-0.tcr1.gs.par.as8218.eu -    0 |  349 |  349 |   30 |    0 |    0 |   30 |
|          ge1-0-23.esr1.rb.par.as8218.eu -    0 |  349 |  349 |   30 |    0 |    0 |   31 |
|                  game.eternal-lands.com -    7 |  349 |  328 |   30 |    0 |    0 |   31 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|

Share this post


Link to post
Share on other sites

Definite packet loss here, if not quite so severe. I have to say that I was getting noticeable ping spikes before the change: just assumed it was my ISP.

 

Same here,I thought it was my computer.

Updated drivers. did'nt help.

Only game I have this problem - running 2-3 games at same time, same computer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same ove here, roughly 7-8% loss from EL-server, but bigger problems with the Euro-US connection point at rotterdam, while going over to the KPN-ring-network losses go up to 20% (known problem) so EL just got a bit slower/more resyncs needed for me, still playable though. :-)

Greetz from the Netherlands.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problems here as well, that little training that I've done this morning wasn't what I'd call comfortable, let alone enjoyable :P

 

xmnxap.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Confirmed 7% loss:


711 packets transmitted, 659 received, 7% packet loss, time 710793ms
rtt min/avg/max/mdev = 82.654/88.740/271.825/18.779 ms

Share this post


Link to post
Share on other sites

--- game.eternal-lands.com ping statistics ---

443 packets transmitted, 401 received, 9% packet loss, time 442402ms

rtt min/avg/max/mdev = 98.544/101.849/130.897/2.958 ms

 

mtr gives

8.2% (359 Rcv/391 sent) packet loss on jump between

8 ge1-0-23.esr1.rb.par.as8218.eu (83.167.56.183) 107.595 ms 103.321 ms 101.588 ms

9 game.eternal-lands.com (213.152.3.5) 95.875 ms 97.714 ms 102.581 ms

Share this post


Link to post
Share on other sites
--- game.eternal-lands.com ping statistics ---

125 packets transmitted, 111 received, 11% packet loss, time 133785ms

rtt min/avg/max/mdev = 38.486/255.639/1414.232/300.842 ms, pipe 2

 

Piper

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tried from 2 locations (2 different providers):

 

First location:

111 packets transmitted, 101 received, 9% packet loss, time 110228ms
rtt min/avg/max/mdev = 25.415/26.088/27.015/0.360 ms

Second location:

110 packets transmitted, 98 received, 10% packet loss, time 109186ms
rtt min/avg/max/mdev = 41.108/42.556/56.248/1.639 ms

Share this post


Link to post
Share on other sites

11% loss on server, a whopping 61% loss on an intermediary that appears to be in paris (?)

 

eeeeeek.jpg?t=1293385727

 

 

 

Edit: Um, I decided to increase my sample size to 1k packets, and the same results persist: -

 

ELPacketLoss.jpg?t=1293388032

Edited by TuDaeFadda

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oi \o

 

Unfortunately I also have same problem (packet loss 9%) after server move. Tomorrow I will have a chance to test connection using to other different ISPs. I will post results with 'traceroute'.

 

Ping statistics for 213.152.3.5:

Packets: Sent = 1463, Received = 1318, Lost = 145 (9% loss),

Approximate round trip times in milli-seconds:

Minimum = 103ms, Maximum = 179ms, Average = 114ms

Share this post


Link to post
Share on other sites

Normaly i get between 25 - 40 ping since today im getting large lag spikes ping is now in range from 40 - 599. i give the info from the program ( not that i know what any of it realy means or if there is any thing i can do )

 

 

|------------------------------------------------------------------------------------------|

| WinMTR statistics |

| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |

|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|

| O2WirelessBox.lan - 5 | 156 | 149 | 2 | 0 | 0 | 17 |

| No response from host - 100 | 156 | 0 | 600 | 0 | 0 | 0 |

| 10.1.4.178 - 90 | 156 | 17 | 16 | 0 | 0 | 16 |

| Linx1-10g.thn.lon.as8218.eu - 1 | 156 | 155 | 15 | 0 | 0 | 17 |

| xe0-0-0.tcr1.rb.par.as8218.eu - 1 | 156 | 155 | 24 | 0 | 0 | 24 |

| ge1-0-23.esr1.rb.par.as8218.eu - 0 | 156 | 156 | 24 | 0 | 0 | 25 |

| game.eternal-lands.com - 15 | 156 | 133 | 24 | 0 | 0 | 25 |

|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|

WinMTR 0.9 © 2010-2011 Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi.

 

Just got home (900 km road trip).

We're working on it.

 

I've opened a case by the carrier/hosting company to get the "remote hands" support check the switch/cables.

 

I'll let you know as soon as I have additional info.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me again.

 

I've changed something on the NIC/switch setup (thus a tiny network connection loss a few seconds ago).

 

Please test against packet loss (using mtr for instance) and post back here.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looks much better :icon13:

--- game.eternal-lands.com ping statistics ---
110 packets transmitted, 110 received, 0% packet loss, time 109158ms
rtt min/avg/max/mdev = 40.882/42.297/47.664/1.255 ms

Share this post


Link to post
Share on other sites

Much better now, just did this test a few minutes ago:

 

|------------------------------------------------------------------------------------------|
|                                      WinMTR statistics                                   |
|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
|                         ip-18-1.bnaa.dk -    0 |  203 |  203 |    0 |    0 |    0 |    8 |
|                te-4-2.core0.net.bnaa.dk -    0 |  203 |  203 |    1 |    0 |    0 |    2 |
|               te-2-2.core16.net.bnaa.dk -    0 |  203 |  203 |    5 |    0 |    0 |   13 |
|                             84.238.6.14 -    0 |  203 |  203 |    4 |    0 |    0 |    5 |
|               ve4023.albcr2.ip.cxnet.dk -    0 |  203 |  203 |    5 |    0 |    0 |    5 |
|                amsix1.eun.ams.as8218.eu -    0 |  203 |  203 |   16 |    0 |    0 |   22 |
|83.167.55.93.static.not.updated.as8218.eu -    0 |  203 |  203 |   16 |    0 |    0 |   17 |
|83.167.55.98.static.not.updated.as8218.eu -    0 |  203 |  203 |   21 |    0 |    0 |   22 |
|           xe0-0-0.tcr1.gs.par.as8218.eu -    0 |  203 |  203 |   30 |    0 |    0 |   30 |
|          ge1-0-23.esr1.rb.par.as8218.eu -    0 |  203 |  203 |   30 |    0 |    0 |   31 |
|                  game.eternal-lands.com -    0 |  203 |  203 |   30 |    0 |    0 |   31 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|

Share this post


Link to post
Share on other sites

Better now.

 

--- game.eternal-lands.com ping statistics ---

101 packets transmitted, 101 received, 0% packet loss, time 113823ms

rtt min/avg/max/mdev = 37.772/93.123/321.164/76.467 ms

 

Piper

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me again.

 

I've changed something on the NIC/switch setup (thus a tiny network connection loss a few seconds ago).

 

Please test against packet loss (using mtr for instance) and post back here.

 

Sweet! :icon13: Thank you!

 

Ping statistics for 213.152.3.5:

Packets: Sent = 337, Received = 337, Lost = 0 (0% loss),

Approximate round trip times in milli-seconds:

Minimum = 35ms, Maximum = 355ms, Average = 48ms

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×